Poveşti de succes

Profesor Radu Marcel Joia, stagiu Erasmus 2011-2012, Universitatea din Bilecik, Turcia

Universitatea din Bilecik este o universitate de stat, înfiițată acum 5 ani de zile, cu scopul de a atrage cât mai mulți studenți, fiind privită în același timp ca o modalitate de dezvoltare a orașului Bilecik, oraș situat într-o zonă de dealuri abrupte, dispersat ca locuințe, cu o populație de 49.000 locuitori, dar cu o foarte mare încărcătură istorică, fiind prima capitală a Imperiului Otoman, capitală ce a fost mutată de către sultanii otomani ulterior la Bursa, Medina, iar în cele din urmă la Istanbul.
Universitatea este situată la intrarea în orașul Bilecik, în sensul dinspre Istanbul, fiind click aici pentru continuare…

Alina Gabriela Păun – ERASMUS – Grecia

Stagiu Erasmus 2012-2013
Universitatea de Științe Sociale și Politice Panteion, Atena, Grecia

Universitatea de Științe Sociale și Politice Panteion din Atena, prima școală de științe politice din Grecia și printre primele trei din Europa, astăzi, instituție ce acoperă toate științele sociale și politice și susține extinderea și în alte sectoare ale științei, a fost înființată în anul 1927 de către cipriotul Georgios S. Frangoudis (1869-1939) și grecul Alexandros I. Pantos (1888-1930), după modelul Ecole Libre des Sciences Politiques din Paris.

La data de 2 ianuarie 1927, click aici pentru continuare…